To był nasz spontaniczny pomysł na nową eksperymentalną potrawę. Lubimy pozwolać produktom samym zadecydować o składzie i sposobie ich przygotowania. W ten sposób powstają zypełnie nowe połączenia, niebanalne kompozycję smaków, faktur i kolorów. Ta wyszła super;) Sami spróbujcie jaka pychota nam się objawiła ;)
Składniki:
- kasza jaglana (lub inna według uznania)
- banany
- cynamon
- kardamon
- miód
- daktyle
- imbir
- masło
- pestki słoneczniki
- płatki owsiane
Kaszę gotujemy osobno, można ją pod koniec doprawić solą, majerankiem, papryką ostrą i słodką.
W osobnym garnuszku, bądź patelni prażymy pestki słonecznika.
W rondelku rozpuszczamy masło, wrzucamy pokrojonego na talarki banana, pokrojone daktyle i imbir, posypujemy cynamonem, kardamonem i chwilę smażymy.
Na osobnej patelni prażymy płatki owsiane na maśle, aż będą miały rumiano- złoty kolor i posmak orzechowy.
Gotowe!
Podajemy według uznania. Nasz sposób Do przygotowanych miseczek wkładamy kaszę, banany, możemy posypać od razu słonecznikiem i płatkami lub dać do nich swobodny dostęp w trakcie jedzenia. Podobnie postępujęmy z miodem – pamiętając jednak że potrawa powinna wystygnąć do ok. 40 st. C. wtedy nie stracimy cennych enzymów znajdujących się w miodzie.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz